Spunem, mult prea des, „Intr-adevar este o prostie, dar daca asa trebuie..”, desi avem legi care ar simplifica pe cat de cat lucrurile, doar ca nu le folosim, le tinem ascunse in sertar, suntem mult prea blocati pe „asa trebuie”. Exemplele colcaie, incepand cu banala, stupida stampila, care e moarta de prin 2015 desi umbla ca o stafie printre noi zi de zi.

Eliminarea stampilei a fost reglementata din punct de vedere legal, de prin 2015 ..lumea o foloseste in continuare..este musai..anul asta a fost stabilit si faptul ca este ilegal pentru orice functionar sa o mai solicite..si ce sa vezi nici asa nu functioneaza:)). Cumva toti incalcam legea..functionarii ca o solicita si noi ca o aplicam.

Un alt exemplu este cazierul judiciar..pe care institutiile ar trebui sa il solicite singurele..doar ca nu exista un sistem informatic..

La nivel de ghiduri exista contradictii in fraze alaturate..in pagini vecine..intre ghid si documente..si totusi ajungem sa respectam doar ce ne convine..si de obicei nu luam in considerare partea usoara si lejera..nu..adoptam ceea mai grea cale..ceea pe care imbatranim..ajungem obositi..si ne miram de ce ajungem sa ne imbolnavim..sa avem boli care nu mai au varsta..

Exemple in AFIR sunt multe (desi el sforaie adanc in ultima vreme..pesemne ca este deja cu carnati treaba:))).

Unul din lucrurile pe care AFIR le face cel mai bine este sa isi puna bete in roata si sa fie inconsecvent de la un judet la altul (chiar asa este dle. Chesnoiu..pentru dumneavoastra postez eu cateva exemple). Am avut scrisori de informatii suplimentare in care mi s-a solicitat ca puterea tractorului sa fie corelata la punct si virgula cu suprafata de la momentul depunerii cererii de finantare si altele care au fost de acord cu dimensionarea in functie de suprafata de teren previzionata in anii de monitorizare.

Cum ar fi corect si care sunt punctele de discriminare:

  1. Orice om, in lumea asta, isi achizitioneaza utilaje si echipamente in functie de anumite previziuni..nu poti sa iti iei caruta, ca acum esti de caruta, dar tu sa stii ca deja la anul o sa ai cu 20 ha in plus. Un tractor are o durata mare de functionare si raportarea utilizarii lui trebuie sa presupuna o viziune mai mare..
  2. Corelarea ar trebui sa se faca „in functie de suprafata inregistrata la APIA si culturile previzionate in SF”.. WTF???..Cam ce poate fi mai stramb de atat? Daca vreau un tractor mai mare previzionez legume in camp in loc de cultura mare si gata treaba? In acelasi timp peste tot se face referire la Tabelul de corelare de pe pagina AFIR, tabel care pe prima pagina are tuflit cu caractere mari „Tabelul are caracter orientativ”. Nici nu as vrea sa mai amintesc ca documentul iti da voie la puteri mai mari doar ca trebui justificat! So… De ce trebuie sa respectam si sa alegem doar partea grea si urata..atata timp cat acelasi document iti da voie sa alegi!! De ce sa fiu obligata sa aleg ce este rau pt mine?
  3. Avem criterii de selectie care se verifica in primul an de monitorizare..de ce nu as putea sa imi aleg si in tractor in functie de suprafata propusa..si daca tot vii sa verifici..sa nu vii degeaba..sa verifici si treaba asta??

Suntem o natie de opaci..blocata in stampila, sfoara, punct, virgule si cuvinte mot-a-mot!! Sistemul public este putred pana in maduva oaselor, blocat in vechime si care refuza cu indarjenie sa se lumineze..de parca usurarea asta nu ar fi indicata si pentru ei!!!

Pana una alta sa continuam cu „Intr-adevar este o prostie, dar daca asa trebuie..”

 


2 Comments on “„Intr-adevar este o prostie, dar daca asa trebuie..””

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Adrian says:

    Buna seara,aveti idee ar mai fi șanse ca proiectele 6.2 cîștigate dar nefinantate sa mai fie finantate

  2. Gabriela says:

    Buna seara,aveti idee cand ar trebui sa se afișeze măsura 4.1 ITI si daca ar mai șanse să se finanțeze proiectele in asteptare? Multumesc

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>