Si cum de obicei ma scarpin fara sa ma doara:))..si cum vorba unui beneficiar..”ei draga mea..fiecare face ce stie mai bine”…pregatisem eu un ditamai monologul pentru emisiunea de astazi de la Viata Satului, doar ca emotiile tot mai taiau cate o fraza..si cate o fraza pana ioc..m-am trezit doar cu intrebarea:))!

Dar in urma emisiunii de astazi cu dl. Chesnoiu am si eu concluziile mele:

  1. Dle. director, imi pare rau ca trebuie sa va cobor cu picioarele pe pamant, dar din pacate, exista in agentie multi experti care nu isi desfasoara activitatea asa cum le cere fisa postului. Exemplele sunt multe, le puteti gasi pe blogul meu, pe diferite grupuri active pe retele de socializare. Nu cred ca este cazul si nu as vrea sa enumar inca odata. Daca dvs. evitati sa vedeti asta din pacate nu sunteti un bun manager..asa cum ati afirmat la inceputul emisiunii.
  2. Din momentul in care porniti de la principiul „consultantul principalul vinovat” deja va aflati in partea gresita a drumului. Proiect depus de mine pe sM 6.1 a primit la Buzau o scrisoare de inf suplimentare de 1 pagina iar la Vrancea una de 4 pagini. Evident acelasi om a gandit si in cazul Vrancea si in cazul Buzau. CUM ar fi posibil sa inteleg gresit conditiile minime de eligibilitate? Oare am gandit cu parti diferite ale creierului in timpul lecturarii si m-am gandit ca sa aplic diferit in cele 2 judete?
  3. Exista diferente de aplicare a procedurii intre Regiunile tarii! Si la acest capitol sunteti in faza de negare..dar eu as vrea sa cred ca sunteti pe vindecare..si urmeaza partea de acceptare ca mai apoi sa si putem rezolva aceste probleme. Si iarasi as vrea sa ma dau pe mine drept exemplu..atunci cand am un solicitant din Neamt si Iasi, si stiu ca este vorba despre achizitie simpla, urmand ca implementarea sa se faca la nivel de OJ, ma gandesc de 2 ori inainte sa contractez proiectul respectiv. De ce? Pai pentru ca imi doresc sa raman intreaga la minte dupa finalizarea proiectului.
  4. La nivel de consultant, solicitant, beneficiar, exista in continuare o retinere, in spunerea adevarului si in sustinerea pozitiei. De ce? Pai pentru ca expertii nu sunt deschisi precum sustine dl. director. Dimpotriva, odata ce consultantul incepe sa fie mai vocal sau beneficiarul atunci se declanseaza apocalipsa pe capul lui.  Din pacate cam asta ar fi adevarul!! Stiu ca de cele mai multe ori se merge pe principiul consultantul nu a inteles bine, uite ce prost e si asta, vai de capul lui, mai ia si sume de lesini, doar ca nu este cam asa.
  5. Agentia nu a facut niciodata o analiza serioasa a activitatii expertilor, nici macar cea mai simpla analiza, de exemplu, proiecte evaluate, proiecte eligibile, proiecte neeligibile. Asadar, este copilaresc, din partea dvs., sa va laudati singur. Numarul mare al contestatiilor admise ar trebui sa va dea de gandit. In momentul in care o sa va puneti aceasta in vedere o sa incepeti sa vedeti partea goala a paharului..o sa urmeze dezamagirea…dar nu-i problema.. politicieni nu sunt afectati.
  6. Am observat cu totii ca ati fost intr-o continua caravana de informare, ca sa spun asa..doar ca ati evitat Regiunea Nord-Est. Asadar, va lansez eu o invitatie in calitate de consultant, poate ne mai imprietenim, nu de alta.!! Si poate dupa vizitele noastre o sa vedem si judetele Moldovei in rapoartele de selectie asemeni OLT-ului in Raportul de la 41!! Stiu..stiu..simpatica intotdeauna!!!! Sau macar la nivel regional nu ar strica o intalnire intre consultanti si AFIR. Ca doar orice criza naste progres!!
  7. Si ca o mica exemplificare la final. Zilele trecute discutam cu un fost expert in cadrul Agentiei si o sa incerc sa redau pe scurt „Sistemul este facut sa te vada hot..sa te intrebi de ce este asa si nu altfel..oare hartia asta este buna..mai bine sa mai cer ceva..sa fie hartie sa ma acopar..banii astia nu sunt destinati progresului”. A fost un fel de constatare dureroasa din partea mea la momentul respectiv..dar de multe ori m-am gandit ce faci atunci cand sistemul este defect si ai si un om defect care aplica un sistem defect?

Tot ni s-a cerut in emisiunea de astazi sa fim corecti si cinstiti! No..stiti ceva..in primul rand este greu sa fii cinstit in Romania.. pentru ca legislatia nu iti permite! In al doilea rand am vazut „n” oameni cinstiti care au sfarsit ca hoti pentru ca asa ii vrea sistemul! Nu vreau sa spun ca trebui sa fiti hoti in treaba cu fondurile europene, pentru ca nu asta este intentia mea..fiti doar asa cum sunt si cei opusi voua! Fiti asa cum va cere conduita sistemului si a personalului AFIR. Solicitantii, proiectantii, constructorii si consultantii nu sunt mai prejos de angajatii AFIR, asa cum s-a incercat azi a se imprima in minte! Foarte putin adevarat!! Avem uscaciuni printre noi, dar nu toti suntem incompetenti, prosti si alte asemenea!!

Da, AFIR-ul poate face lucruri minunate..fondurile pot face lucruri extraordinare in tara asta! Dar asta doar daca este cu VOINTA!!

Si in final, ca tot a fost pe FB la un moment dat:)), un LIDER este acela care asculta si cauta rezolvari..eu azi am vazut un SEF!

PS. Felicitari moderatorului! Emisiunea de astazi, va mai avea analize..cel putin pe acest blog!

Proiecte de succes si nervi de otel!

 


No Comments on “La tatii ni-i greu!!”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>