E final de an, si ca tot romanul ma gandesc ca e cazul sa analizam un pic anul ce tocmai se sfarseste..sa vedem ce iese pozitiv..ce ar mai fi necesar sa imbunatatim. Asa ca, ma pune necuratu’ sa fac o statistica cu privire la situatia proiectelor selectate la un OJ in comparatie cu suma cheltuita de acel OJ pentru functionarea lui. Eram curioasa sa vad eficienta economica a unui OJ, ca tot ne fac ei zile fripte cu analizele economice din cadrul proiectelor (nu as vrea sa mentionez si transformarile ce ii apuca atunci cand vine vorba despre banii din buget alocati liniei 3.5.). Nu am facut analiza la un CR ca sa nu pic de pe scaun.

Premiza de la care am plecat: este evident ca suma selectata la un OJ este mult mai mare fata de cheltuielile sale, dar asta nu inseamna eficienta economica. Eficienta economica este atunci cand ai niste agenti de vanzari, in speta expertii AFIR, care duc o activitate sustinuta de evaluare/vanzare de finantari astfel incat TARGETUL lor sa fie depasit (ca de atins nici nu se mai pune problema). Acum, intr-o firma de vanzari, un agent este platit la comision, comision din propriile vanzari. Ok, la un OJ nu poti face asta, dar poti face altceva, poti verifica cat la suta reprezinta cheltuiala ta cu oamenii si firma fata de vanzarile inregistrate. De exemplu, la OJ Brasov in 2015 au fost selectate proiecte de aproximativ 1,8 mil. de euro. Structura unui OJ este cam asa: 1 angajat IT, 1 secretara, 2 experti achizitii agricol, 2 experti achizitii nonagricol , 2 experti plati agricol, 2 experti plati non agricol, 2 sefi serviciu, un director adjunct. Total 13 oameni. La un venit minim de 1000 euro avem cheltuiala anuala de 156.000 euro. Sa mai spunem ca pana la 200.000 de mii de euro avem cheltuieli de functionare. La valoarea veniturilor atrase de 1,8 mil de euro avem cheltuieli de 11%. Ati putea spune ca este foarte bine. NU ESTE. Aceste cheltuieli sunt prea mari in comparatie cu randamentul adus. Nu avem in piata de vanzari un agent care sa primeasca 11% din TOTALUL vanzarilor (poate cel mult din incasarile proprii). NU ESTE BINE pentru ca la OJ-uri si la CR-uri se depun mult mai multe proiecte. Stim bine ca rata de selectie a fost in 2015 de sub 55%. Asta inseamna ca am avut niste agenti de vanzari slab pregatiti care nu au facut altceva decat sa piarda o multime de contracte pentru ca nu au fost in stare sa le gestioneze. Din moment ce FIRMA le-a pus la dispozitie un TARGET de 100% si oamenii din vanzari au facut doar 55%, despre ce vorbim?. Vorbeam deunazi cu un prieten care este sef de magazin Lidl si imi spunea ca era putin necajit ca a fost nevoit sa concedieze doi oameni ca la final de luna unitatea nu s-a incadrat in coeficientul impus de randament. Se pare ca la Lidl e ca la AFIR dar numai in ceea ce priveste „bifa”: ai avut randament? DA sau NU. Toate astea ma fac sa declar, cu tristete si amaraciune ca AFIR ESTE IN FALIMENT. Si cred ca este demult in faliment. Si ca sa vedeti ca nu doar eu am ajuns la aceasta concluzie, iata ce decizie a luat domnul ministru al Agriculturii in ordinul 987/08.12.2016:

Art. 6, alin 5) „Finalizarea evaluarii lunare/trimestriale include orice reevaluare (inclusiv esantionul de verificare), pe care AFIR-central o considera necesara ca forma de supraveghere a calitatii evaluarii, iar rezultatul se va regasi in raportul de selectie lunar/trimestrial. In situatia in care rata de neeligibilitate ( (proiecte neeligibile/proiecte depuse) x 100) depaseste 10%, AFIR va intocmi obligatoriu un raport de analiza ce va cuprinde o detaliere a aspectelor identificate cu privire la cauzele neeligibilitatii proiectelor, precum si actiunile propuse de aceasta pentru reducerea cazurilor de neeligibilitate, actiuni care pot cuprinde activitati suplimentare de informare, training pe proceduri si/sau imbunatatirea ghidului solicitantului si a procedurilor aferente. In aceasta situatie, raportul de analiza se va inainta DGDR AM PNDR si/sau Comisiei de contestatii.”

Este clar ca si “Patronul” AFIR-ului (Ministerul) nu mai suporta “incasarile mici” ale expertilor. Este clar ca 45% la suta este MUUUULT MAI MARE fata de 10% impus de ministru. As avea, totusi, o propunere: evaluarea sa fie facuta si pe fiecare expert in parte, ca poate le mai scadem “comisionul” si poate scapam de atitudinea “angajatului la stat” si anume: “timpul trece, leafa merge, noi le dam neeligibile cu drag”. Poate scapam de evaluarile facute pe genunchi la sfarsit de an si ajungem la niste punctaje date pe bune angajatilor AFIR. Si poate la anu’…..FACEM ABSORBTIE….dragii mei!

La final de an va urez un an nou mai bun..cu lansari ale sesiunilor la timp..cu sanse de a depune proiectele ca la finalul implementarii sa puteti spune: ASTA A FOST UN PROIECT DE SUCCES! Si pe langa toate astea imi doresc si va doresc sa avem parte de o schimbare a atitudinii angajatilor la stat!

La multi ani!


19 Comments on “AFIR in FALIMENT?”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. iulian paraschiv says:

    La multi ani iulia!!! La multi ani AFIR, chiar daca nu meriti! Super tare ideea de a aduce in spatiul „privat” activitatea celor de la AFIR. Nu ar face fata nici macar o secunda rigorii economiei de piata. La noi nu este cu ziua trece…leafa….. Pauza leafa daca nu ai proiecte finantate, iar de asta au avut grija cei de la AFIR anul acesta. Sa fie sanatosi si sa aiba putere de munca in continuare chiar daca este in detrimentul dezvoltarii Romaniei. Au spus-o de atatea ori ca ei apara interesele UE pentru de ei sunt platiti. Un singur lucru le transmit NIMIC NU RAMANE NEPLATIT PE LUMEA ASTA!!!

  2. Olivia Stroe says:

    La mulți ani tuturor celor care au avut curajul sa depună proiecte.Cu Afir-ul care decide ce și cum,a fost sinucidere curata.Daca ar fi plătiți după cat de multa ura și frustrare au în ei,ar fi trebuit sa mai ducă bani de acasă. Sau eventual sa facă un credit,ca noi.Pacat ca noi romanii nu suntem uniți și nu ne apărăm drepturile.Daca am fi făcut asa,acum afir nu mai avea acreditare.La multi ani!!!

  3. popa says:

    Dupa ce am vazut si art 15 din acelasi ordin….parca mi-a revenit o scanteie de speranta…mica de tot.

    auzi tu ce tupeu la minister…sa poata sa ii traga la raspundere pe cei care gresesc de la AFIR…asa ceva…pai ei nu stiu ca „experti”sunt trimisii lui D-zeu pe pamant si nu raspund decat in fata LUI.

    Asteptam rectificare de urgenta a acestei atentat la independenta ,integritatea si inalta calificare a „expertilor” care se lupta zi de zi sa aiba o cat mai mare absortie…dar consultanti sunt rai si tacalositi si nu vor sa duca tara pe cele mai inalte culmi de progres si intentionat vor sa duca tara de rapa fiind in cardasie cu agenturilii straine….

  4. Balici Mihai says:

    Nu mai spuneti ca expertii AFIR sunt platiti de UE
    Faceti o grava confuzie
    Expertii AFIR sunt platiti cu salarii europene din trezoreria statului roman , din taxele si impozitele noastre si din imprumutul anual de 20 de miliarde de euro pe care il face anual tara noastra pentru asi plati salariile ,pensiile ,dobanzile la bancile straine ,imprumut care se adauga la cele 120 de miliarde datorie externa a Romanieri la aceasta data

  5. Balici Mihai says:

    Nu mai spuneti ca expertii AFIR sunt platiti de UE
    Faceti o grava confuzie
    Expertii AFIR sunt platiti cu salarii europene din trezoreria statului roman , din taxele si impozitele noastre si din imprumutul anual de 20 de miliarde de euro pe care il face anual tara noastra pentru asi plati salariile ,pensiile ,dobanzile la bancile straine ,imprumut care se adauga la cele 120 de miliarde datorie externa a Romanieri la aceasta data

  6. Dorel expertu` says:

    DOAMNA IULIA SUNTETI VARZA !!!
    Am mai citit postarile d-voastra din care am desprins de multe ori multe lucruri reale (neluand in considerare partizanatul desantat in favoarea breslei consultantilor).
    Prezenta postare a depasit prin deformarea adevarului si evidentele fracturi de logica pe toate celelalte.
    Nu stiu daca chiar aveti competenta sa analizati activitatea unei institutii dar macar trebuiau utilizate date corecte.(Probabil, avand in vedere data postarii, ati afisat aceasta postare fiind cu capul in casca de la coafor).Dar sa detaliem:
    -Dupa logica d-voastra toti elevii ar trebui sa obtina premiul intai, altfel e prost profesorul;
    -Comparatia dintre angajatii AFIR si agentii de vanzari este halucinanta; organigrama unui OJ nu este cea expusa de d-voastra iar anul ales, 2015 pentru analiza denota rea-credinta, stiindu-se ca in primii doi ani din fiecare ciclu contractarea este foarte redusa.
    Dar sa facem o aplicatie pe modelul d-voastra cu agentul de vanzari:daca in Oj-ul unde lucrez eu angajatii ar fi primit un ,,comision” de 5% (utilizat la agentii de vanzari) pe perioada 2007-2013 ar fi trebuit sa fim retribuiti cu 8.000 Euro/luna/angajat. Este adevarat ca exista directive politice privind gradul de selectie dar n-ar trebui sa mizati pe aceasta si sa scrieti proiecte bune; niciun expert nu se va ,,prostitua profesional” urmand ,,directivili” politrucilor.
    Va urez un An nou mult mai bun, cu multe proiecte reusite.

    1. iuliasamoila says:

      În urmă comentariului dvs. s-ar găsi niște cuvinte pe care vi le-aș spune dar o sa ma limitez la câteva aspecte:
      1. Nu toți elevi ar trebui sa obțină premiul întâi dar în nici un caz repetenții nu ar trebui sa influențeze premianții. Daca tot sunteti atât de deștept pe cum descrie comentariul dvs. o sa va dați seama la ce ma refer.
      2. „Franturile” de logica despre care vorbiți au prezentat în mod public diversele măgării ce au loc prin OJ-URI, lipsa de logica a unor prevederi procedurale, atitudinea de dumnezei(pe care și dvs. se pare ca o aveti). Deformarea adevărului va aparține dvs și instituției numita AFIR. Uitați-vă mai des în oglinda..nu sunteți întruchiparea adevărului..
      3. „Analiza primilor anii din exercițiu înseamnă rea-credinta”:))..cumva în anii ăștia nu va primiți salariile? nu duceți copilul la școală? sau cumva nici iarba nu creste?? ar trebuie sa va fie rușine dacă va trecut prin cap sa îmi aduceți acest argument în justificarea slabei performante a acestei instituții.
      4. Atâta timp cât exista Oficii Județene fără niciun proiect eligibil eu ca și director al acestei instituții mi-aș pune o întrebare..asa cum ati spus nu toți sunt premianți..cum evident nu toți sunt repetenți. Am întâlnit o situație..destul de recent, în care experți nu știau care este procedura în cazul selecției unui proiect..așadar haideți sa nu mai discutam despre aberații..
      5. Iar legat de perioada 2007-2013 nu ar trebui sa primiți absolut niciun premiu pentru ca marea majoritate a acelor proiecte au fost reziliate în perioada de monitorizare..deci lăsați-o balta cu acest exemplu.
      6. Nimeni nu ar trebui sa se sustragă prevederilor legale, sub toate formele.
      7. Cat despre „prostituția profesionala” deja mi-ați amuzat ziua:)):))):)))..zic sa nu intram in detalii..sa nu povestim despre cum se acționează în cazul pilelor și relațiilor..în special în anii de referință 2007-2013.
      O zi buna!

  7. iulian Paraschiv says:

    Ce-ai facut Dorel???? Pardon N.L. Pai voi expertii nu ati mancat in anu’ 2015, sau credeti cumva ca anul 2016 a fost mai breaz? Dorel expertu’ lu’ peste, ti se pare norma sa se evalueze 15 proiecte in 4 luni de catre o institutie care are 1800 de oameni. E adevarat ca Iulia a gresit cu organigrama… sunt mai multi angajati la un OJ. Domnu’ N.L. stii tu ca din cauza lenesilor din AFIR sunt consultanti care nu-si iau salariile pentru proiectele neevaluate la timp. Cum este posibil sa terminati o etapa de evaluare si sa dati raportul de selectie la 3 luni dupa finalizarea eveluarii. Normal, si eu as dormi linistit cand stiu ca nu-mi sufla un sef in ceafa sa ma intrebe de randamentul muncii mele. CE INSEAMNA DIRECTIVE POLITICE PRIVIND GRADUL DE SELECTIE fratele meu??? Pai la voi nu conteaza bugetul alocat??? sa inteleg ca vi se da un nr de proiecte ce urmeaza a fi selectate si restul NEELIGIBILE? Prin urmare TOT CE A SPUS IULIA PANA ACUM ESTE ADEVARAT??? Nu conteaza cine depune conteaza cine se impune!!! Bravo Dorel. Mai ai si tupeul sa ne spui ca nu facem proiecte eligibile. Pai cu „meseriasi” care vin in teren la un spatiu de garare si solicita factura si contractul la curent ca sa se demonstreze ca beneficiarul are utilitati separate, ca asa scrie in E3.8, pe langa acces separat trebe si utilitati separate, ai n-ai nevoie trebe sa le ai ca daca nu este neeligibil, ca noi avem ochelari de cal si nu vedem ca omu nu are nevoie de curent, ca noi avem BIFA… In locul tau Dorel….. ca daca nu am noi consultantii astia incompetenti v-at trimite pe voi sefii sa cautati proiecte, ca pe vremea SAPARDULUI

  8. iulian Paraschiv says:

    Cei care aveti ceva de transmis expertilor va rog sa o faceti AICI ca vad ca cei de la AFIR urmaresc acest blog. In loc sa vada ce probleme sunt in sistem se pare ca sunt „deranjati” ca cineva mai are curajul sa vorbeasca. Pai macar sa vorbim ca de actionat nu actioneaza nimeni. Cum spui ceva, cum incep expertii sa-ti arate ca ei au puterea si te fac varza in fata beneficiarilor, iti dau proiectele neeligibile si… gata… pleci acasa si te apuci de altceva ca de consultanta…. nu mai este loc.

  9. Consultantul pacii says:

    Eu l-as sfatui pe nea` Dorel sa se reprofileze si sa inceapa a scrie proiecte pe 5% daca e asa destept si nu e „stimulat” in institutia in care „presteaza dumnealui”, ca de` din cate imi aduc aminte de la nu,eroasele vizite pe teren tot nea Dorei ca dumneata se infructau din casu` taranilor, din ciresele acestora sau carnea de miel la fiecare Paste….asa ca sa ii aduc aminte mai tineti minte sau macar va imaginati de cate ori am auzit chestia cu „e deschis portbagajul”. Mi-e scarba Dorele de cei ca tine si fii fara grija ca de mult s-a depasit faza cu prostii astia de consultanti care joaca dupa regul;ile voastre clocite peste noapte… Sa iti mai spun cum decurg lucrurile? Sa-ti zic ca nu sunteti in stare sa cititi un act aditional sau ca dati raspunsuri la acestea in decurs de 3 luni, cand implementarea se desfasoara pe 6 luni…rusine sa va fie!!!

  10. Dorel expertu` says:

    Bravos, ati sarit ca ,,ceata lui pitigoi” toti ! Sau locuiti impreuna ?
    Va prea … grija de salariile expertilor dar nu spuneti nimic ce sume de-a dreptul ,,nesimtite” bagati in devizul de consultanta: zeci de euro/ ora (de cateva ori mai mult dacat castiga/ora Iohannis) iar la nr. de ore sute de ore pentru un SF jalnic.
    Pentru faptul ca s-au selectat doar 30-40% din proiectele depuse in 2016 sunteti principalii responsabili, si atata timp cat refuzati cu incapatanare sa recunoasteti acest adevar, lucrurile nu se vor indrepta.
    Cand citati pe cineva faceti-o intocmai: am spus ,,fracturi” nu ,,franturi”.
    Problema cu ,,infructatul” din casul taranilor si cu portbagajul deschis am mai auzit-o si tind sa cred ca se intampla in unele judete dar de ce nu aveti barbatia sa dati numele acestora ? Pentru simplul motiv ca generalizarea va convine ?
    Eu va doresc sa aveti un an bun cu proiecte bune ?
    P.S. A propos ce dracu e NL-ul ala ?

    1. iuliasamoila says:

      Pai hai sa începem cu dvs. Dragi colegi consultanti adresa de mail de pe care comentează acest domn este Alexandru Sandu!Uite asa poate va fac public pe dvs. și ne explicați mai multe, poate asa știe și vreun consultant cat de breaz sunteți
      Cat despre mine..aveți o foto cu mine și ma puteți vedea..am depus proiecte la NT, BZ, IS, VN, SV, VS. Cel mai bine pana acum (fără supărare pentru ceilalti) am colaborat cu BZ. Deci dvs. din cadrul cărui OJ-URI sunteți?

  11. Geo Tanasa says:

    Asta-i buna „Pentru faptul ca s-au selectat doar 30-40% din proiectele depuse in 2016 sunteti principalii responsabili (adica consultantii)”. Nu pot sa cred ca un expert AFIR spune asa ceva. Se pare ca noi consultantii am impus pragul de 120%, am emis tot felul de „note interne” de care stiu doar expertii, am schimbat regula in timpul jocului, am eliminat posibilitatea depunerii unui proiect de doua ori in aceeasi sesiune pt ca evaluarea se face „fulger”, noi consultantii am inventat „conditiile artificiale” pe care in momentul de fata nu le mai intelege nimeni. De asemenea, domnule Dorel tin sa va informez ca sumele din devizul financiar reflecta valoarea serviciilor prestate pe intreaga perioada de implementare a proiectului. Prin urmare, daca as avea in deviz 6000 de euro iar proiectul ar dura 24 de luni (media generala), atunci am avea un venit de 250 de euro pe luna. Stiu veti spune ca o firma de consultanta are mai multe proiecte de acest gen si castigul este gras. Dati-mi voie sa va informez ca nu este asa si nu intru in detalii. Cei care lucreaza in bransa imi pot da dreptate si nici nu doresc sa va dau ocazia de a-mi replica sa-mi schimb meseria daca nu-mi convine. Din pacate noi consultantii am facut in 2016 peste 1300 de propuneri pentru imbunatatirea absorbtiei si Ministerul nu le-a bagat in seama. E adevarat ca facem si noi greseli tot timpul insa 90% dintre ele se pot corecta prin informatii suplimentare doar daca exista vointa. Si acum va intreb si eu domnule Dorel expertu’ – din partea Dvs. exista vointa???

  12. dorin says:

    Stimat angajat AFIR: salariu mediu net in AFIR este de 7.000 ron pe luna, asta inseamna o suma 12.251 lei !!!!LUNAR PE FIECARE ANGAJAT!!!! cheltuiala totala a angajatorului (statul) din taxele si impozitele adunate SI DE LA ,,ceata lui pitigoi”. noi pitigoi platim la un venit similar sa zicem de 7.000 ron lunar, platim minim: 1.120 lei impozit pe profit (16%) , dividente 5% ( 294) adica un total minim minimorul de 1414 lei, adica se ramane net cu 5.586. Asta DOAR daca nu platim si salarii , chirii, cheltuieli lunare etc, etc ETC.

    Pitigoi iau bani DIN PRIVAT CU MULTA MUNCA SI IN MASURA CAPACITATII PROFESIONALE.

    Tu stimabile iei bani INDIFERENT CAT MUNCESTI, din banii adunati din taxele si impozitele tuturor romanilor si o mica parte din a pitigoilor.

    SI AI TUPEUL GRETOS SA NE SPUI SA NU NE FUxx GRIJA DE SALARILE VOASTRE SI CA NOI AVEM VENITURI NESIMITITE!!!?!?!?

    Rog pe toti consultantii care il cunosc personal pe acest…CICA OM sa ne spuna daca este intradevar angajat AFIR, deoarece consider obligatoriu sa intrebam in mod oficial atat agentia cat si ministerul daca aceste opinii exprimate de acest individ reprezinta pozitia oficiala a celor doua institutii, si deasemenea sa cerem sa ne spuna daca sunt de acord cu aceste opinii exprimate de un angajat al sau. ( daca o fi angajat AFIR intradevar)

  13. Roxan says:

    Dragi colegi, mai jos puteti consulta grila salariilor din AFIR! Cei mai multi angajati ai AFIR-ului sunt consilieri gradul IA si castiga 6800 lei (NET!!!) la care se adauga STIMULENTE !! Evident, stimulentele nu sunt acordate pe principii meritocratice sau in functie de performante (proiecte aprobate; cereri de plata rambursate beneficiarilor sau rambursate statului roman de catre Comisia Europeana).

    https://portal.afir.info/Uploads/Resurse%20Umane/SALARII_Agentie/VENITURI%20NETE%20PERSONAL%20AFIR%20AUG%202016.pdf

  14. Roxana says:

    Dragi colegi, mai jos puteti consulta grila salariilor din AFIR! Cei mai multi angajati ai AFIR-ului sunt consilieri gradul IA si castiga 6800 lei (NET!!!) la care se adauga STIMULENTE !! Evident, stimulentele nu sunt acordate pe principii meritocratice sau in functie de performante (proiecte aprobate; cereri de plata rambursate beneficiarilor sau rambursate statului roman de catre Comisia Europeana).

    https://portal.afir.info/Uploads/Resurse%20Umane/SALARII_Agentie/VENITURI%20NETE%20PERSONAL%20AFIR%20AUG%202016.pdf

  15. Sadici Liliana-Irina says:

    Iulia Samoila are foarte mare dreptate.
    De ce sa nu faca analiza pe activitatea unei institutii de stat? Libertatea de exprimare este mentionata in constitutie si ne-am castigat-o in decembrie ’89. Ori sunteti pe vechi, un comunist cu state vechi?
    Cifrele sunt cele la care avem acces. Sunt postate pe site-ul afir, nu sunt din notele dv interne cu date proaspete.
    „Cu capul in casca de la coafor” nu dovedeste dacat ca va lipsesc cei 7 ani si, misogin sadea, va altoiti nevasta cand isi doreste o ora la cosmetica. La AFIR ar trebui sa va invete ca e regula sa nu va comportati discriminatoriu cu femeile, romii etc. Nu de putine ori directorul OJ solicita ca tanara care-si depunea proiectul sa-i intinda mainile. Daca aveau tarana era OK, daca erau maini curate, nu era „conforma”.
    Dumneavoastra vorbiti de logica? Ce logica e „noi nu respectam legea, noi trebuie sa respectam procedura!” Sau „noi nu gandim, noi trebuie sa punem bifa”?
    Din pacate, va deplang ca lucrati intr-o institutie toxica, intr-un mediu neprielnic. Chiar daca un individ inteligent reuseste sa obtina acolo un loc de munca si este de buna credinta, rapid este contaminat de indolenta. Apropo, de ce se scot posturi la concurs la non-agricol Leader cu cerinta de studii agronomice? N-am nimic cu agronomii dar pe non-agricol e nevoie de ingineri, economisti! Cel mai simplu e sa dai proiectul neeligibil sau neconform. Nu spuneti nimic de contestatiile acceptate! Asta ce inseamna! Ca tot noi suntem prosti?
    De ce la AM-PNDR proiectele sunt evaluate corect? De ce acolo se poate si la AFIR nu? Tot intreband un expert ceea ce nu era clar in ghid, omul a reactionat: „Ne credeti batuti in cap ca cei de la AFIR?”
    Sunteti un Dorel si trebuie sa facem ceva sa evitam o catastrofa!
    Noapte buna dragi consultanti!

  16. iulian paraschiv says:

    Domnu’ Dorel mai sunteti pe-aici??? Nu de alta dar ma gandeam ca poate mai doriti sa puneti la punct „ceata lui Pitigoi”. Dupa cum ati observat din „urmarirea” acestui blog, aici isi expun parerea consultanti din toata tara. Prin urmare, se poate observa ca AFIR are o practica unitara in a pune frana proiectelor. Banuiesc ca in cadrul acelor seminarii de la mine de-acasa (Brasov) va invata cum sa procedati. Dupa ce am vazut grila de salarizare a AFIR eu ma duc la interviu de angajare… aaahhhhh am uitat ca am constiinta si nu ma calific. Altceva nu mai de spus ca a spus Liliana Sadici tot.

  17. Roxana says:

    Iulian, ca sa te motivez, pot sa iti spun ca salariatii AFIR primesc (pe langa salariu) si STIMULENTE care ajung si la 2.000 lei/luna in cazul angajatiilor implicati direct in „franarea” proiectelor :)))

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>