Desi inutile pentru multi care „habar nu au”, serviciile de consultanta de calitate pun intotdeauna bazele unui proiect de succes. Asadar daca te numeri printre posibili beneficiari ai unui program, ai o idee  de proiect buna, cu siguranta o sa ai nevoie de servicii de consultanta ca sa poti duce la bun sfarsit proiectul.

Serviciile de consultanta se impart in 2 categorii:

   1. Serviciile de consultanta pentru intocmirea cererii de finantare. Ca si perioada de timp, aceste servicii sunt corelate cu intocmirea si depunerea cererii de finantare respectiv pana la semnarea contractului de finantare. In tot acest timp consultantul va intocmi documentatii pentru scoaterea avizelor, iti va acorda toate informatiile necesare pentru eliberarea tuturor documentelor ce se ataseaza la cererea de finantare, va cauta solutii pentru eventualele probleme aparute, va intocmi cererea de finantare, va depune dosarul cererii de finantare la oficiile judetene de care apartineti (impreuna cu dvs.), va intocmi raspunsul la informatiile suplimentare aparute la faza de eligibilitate  a unui proiect, va intocmi documentatia pentru semnarea contractului de finantare.

2. Serviciile de consultanta pentru implementarea proiectului. Din punctul meu de vedere sunt mult mai complexe decat cele anterioare, insa ca si persoana le fac cu mai mult drag pe primele. Ca si perioada de timp incepe dupa semnarea contractului de finantare si se incheie dupa primirea ultimei transe de plata. Asa cum am mentionat anterior sunt complexe intrucat fiecare proiect este diferit si necesita o abordare numai a lui, insa in mod generalist: Suport pentru organizarea procedurii de achizitii, intocmirea cererilor de oferta, intocmirea dosarului de achizitii servicii/bunuri/lucrari, depunerea acestuia spre verificare, intocmirea rapoartelor de progres, a solicitarilor de act aditional (nu cred ca am intalnit un proiect care sa se implementeze ca in faza de cerere de finantare), intocmirea si depunerea dosarelor de transa de plata.

La ce sunt utile? Pai daca nu va conving toate cele mentionate anterior ganditi-va doar citind de ex. „dosar transa de plata” ce ar trebui sa cuprinda, si cum sa se intocmeasca.. iar eu o sa va dau un pont: poate sa ajunga si la 5-6 bibliorafturi de „hartogaraie”

Orice solicitant ar trebuie sa stie ca serviciile de consultanta sunt cheltuieli eligibile  si incadreaza  intr-un procent maxim de x% din valoarea eligibila  in functie de tipul masurii (adica pentru valoarea lor se aplica procentul de cofinantare – o parte din valoare o platiti dvs. iar o alta parte autoritatea contractanta).

 


No Comments on “Consultanta si utilitatea ei!”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>